Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Sinovac va testa vaccinul său anti-COVID pe copii şi adolescenţi din Africa de Sud

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 10 septembrie 2021, ora 16:39

Compania chineză Sinovac va testa vaccinul său împotriva COVID-19 pe copii şi adolescenţi din Africa de Sud ca parte a unui studiu global de fază 3.

Anunțul a fost făcut de compania farmaceutică chineză Sinovac Biotech şi de partenerul său local Numolux Group.

sinovac

Studiul va evalua eficacitatea, imunogenitatea şi siguranţa vaccinului CoronaVac la copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 6 luni şi 17 ani, scrie Agerpres.

În cadrul studiului vor fi înscrişi 14.000 de participanţi din Chile, Filipine, Malaezia, Kenya, şi inclusiv 2.000 din Africa de Sud.

Studiul a fost aprobat de Agenţia Medicamentului din Africa de Sud (SAHPRA), iar primul copil va fi vaccinat vineri la Unitatea de Cercetare Clinică MeCRU din cadrul Universităţii de Ştiinţe ale Sănătăţii Sefako Makgatho.

„Obiectivul principal al studiului este de a evalua eficacitatea a două doze de CoronaVac împotriva cazurilor simptomatice confirmate de COVID-19 la copii şi adolescenţi. Eficacitatea vaccinului va fi evaluată şi în ceea ce priveşte prevenirea cazurilor care necesită spitalizare şi a celor severe de COVID-19”, au precizat cele două companii.

Etichete: Sinovac Biotech vaccin anti-COVID studiu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.