Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Slovacia a introdus vaccinul anti-COVID produs de Novavax

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 11 martie 2022, ora 10:41

Slovacia a introdus joi noul vaccin anti-COVID produs de Novavax, despre care experţii speră că va fi pe placul scepticilor, deoarece este realizat cu ajutorul unei tehnologii mai convenţionale.

Cu 5,4 milioane de locuitori, ţara are unul dintre cele mai scăzute niveluri de vaccinare din UE, doar 51% dintre slovaci fiind complet vaccinaţi, scrie Agerpres.

Novavax

„Vaccinarea cu noul ser a început joi în două spitale, iar altele vor urma”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Zuzana Eliasova.

Până luni, Nuvaxovid ar trebui să fie disponibil în 46 de centre de vaccinare din întreaga ţară, a precizat ea.

La sfârşitul lunii decembrie, Comisia Europeană a autorizat serul companiei americane ca al cincilea vaccin oficial care va fi utilizat în întreaga Uniune Europeană.

Un nou contract cu Novavax pentru un potențial vaccin împotriva COVID-19

„Cred că oamenii ar putea fi interesaţi să se vaccineze cu un vaccin convenţional”, a precizat Ministrul slovac al Sănătăţii, Vladimir Lengvarsky.

Imunologii slovaci au salutat, de asemenea, introducerea noului vaccin.

„Aştept cu nerăbdare să folosesc Nuvaxovid, deoarece ar putea creşte disponibilitatea slovacilor de a se vaccina”, a afirmat şi Peter Visolajsky, preşedintele sindicatului medicilor.

Spre deosebire de vaccinurile cu ARN mesager dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna, serul creat de compania americană Novavax utilizează o tehnologie considerată clasică, similară celei folosite pentru producerea vaccinurilor împotriva hepatitei B şi a tusei convulsive, care datează de câteva decenii şi sunt utilizate pe scară largă în lume.

Etichete: Nuvaxovid centre de vaccinare vaccinare slovacia vaccin anti-COVID Novavax

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.