Newsflash
Internaționale

Societăţile de Cruce Roșie: lumea nu-i pregătită pentru noi pandemii

de L. Budin - ian. 31 2023
Societăţile de Cruce Roșie: lumea nu-i pregătită pentru noi pandemii

Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC) a avertizat într-un raport că lumea este „periculos de nepregătită” pentru viitoarele pandemii.

În raportul său World Disasters Report pe 2022, IFRC a afirmat că „toate ţările rămân periculos de nepregătite pentru viitoarele focare”, în pofida faptului că pandemia de COVID-19 a ucis mai mulţi oameni decât orice cutremur, secetă sau uragan din istorie, relatează Reuters și Agerpres.

ifrc-cruce-rosie

Sursă: Facebook/International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies

Următoarea pandemie ar putea fi pe cale să se întâmple. Dacă experienţa cu COVID-19 nu ne va grăbi paşii către o mai bună pregătire, ce o va face?”, a declarat Jagan Chapagain, secretar general al IFRC.

Nu există nicio scuză pentru „o lipsă continuă a pregătirii, după ce am trecut prin trei ani groaznici”, a adăugat el.

Raportul IFRC arată că ţările ar trebui să-şi revizuiască legislaţia până la finele anului 2023, pentru a se asigura că este în conformitate cu planurile de pregătire pentru pandemie, şi că ar trebui să adopte un nou tratat şi să revizuiască Reglementările Internaţionale de Sănătate până anul viitor, pentru a investi mai mult în pregătirea comunităţilor locale.

Raportul mai recomandă națiunilor să crească finanţarea pentru sănătate la nivel intern cu 1% din PIB şi finanţarea pentru sănătate la nivel global cu cel puţin 15 miliarde de dolari pe an.

Cel mai important lucru este că trebuie să existe voinţă politică pentru a face asta", a subliniat Jagan Chapagain.

Pandemia a crescut numărul fumătorilor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe