Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Somnul sugarilor: noile recomandări ale pediatrilor americani

Viața Medicală
L. Budin vineri, 24 iunie 2022, ora 15:59

Experții de la American Academy of Pediatrics (AAP) vin cu o listă de recomandări pentru a preveni riscul de deces al sugarilor în timpul somnului.

În fiecare an, în SUA, 3.500 de sugari mor în somn, arată AAP. De multe ori, în urma unor accidente – sufocare, sugrumare – care pot fi evitate, informează publicația Top Santé.

sugar-somn

Reducerea riscului de mortalitate începe prin a lăsa sugarul să doarmă singur în pat, arată experții. Bebelușul care doarme nu în patul său, ci în cel al unui adult obosit sau care a luat somnifere, prezintă un risc de deces de 10 ori mai mare.

Este deci crucial ca sugarul să fie pus la culcare în pătuțul lui – dar, asta nu înseamnă că patul respectiv nu poate să stea în aceeași încăpere în care dorm și părinții.

Un alt sfat al AAP este ca micuțul să doarmă pe o suprafață plană, fermă, fără înclinație. Sugarul care adoarme într-un loc moale, pe un fotoliu sau pe o canapea, prezintă un risc de mortalitate de 67 de ori mai mare.

În patul bebelușului, părinții nu trebuie să lase jucării, plușuri, cuverturi, perne, apărători laterale. Toate aceste elemente reprezintă un potențial pericol.

Prin urmare, sugarul trebuie să fie lăsat să doarmă pe spate, într-un spațiu golit de orice fel de obiecte, subliniază experții AAP. 

Poziția pe burtă e benefică pentru a reduce riscuril de plagiocefalie poziţională (cap turtit), dar trebuie să fie limitată la perioada cât bebelușul e treaz, precizează experții americani.

Virusul poliomielitei, detectat în apele reziduale din Londra

Etichete: somnul sugarilor noi recomandari risc deces american academy of pediatrics

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.