Newsflash
Internaționale

Spania: al doilea deces din cauza variolei maimuţei

de L. Budin - aug. 1 2022
Spania: al doilea deces din cauza variolei maimuţei

Acestea sunt primele decese în Europa în rândul pacienţilor infectaţi cu variola maimuţei. Săptămâna trecută, Brazilia a anunţat şi ea un deces cauzat, probabil, de boală.

O a două persoană infectată cu variola maimuţei a murit în Spania, a anunţat Ministerul Sănătăţii, la o zi după anunţul primului deces în ţară din cauza acestei boli.

Monkeypox-virus-H
Sursă: ECDC

 

Acestea sunt primele decese în Europa în rândul pacienţilor infectaţi cu variola maimuţei, informează AFP și Agerpres. Săptămâna trecută, Brazilia a anunţat şi ea un deces, fără să se ştie însă dacă virusul este într-adevăr cauza.

Dintre cei 3.750 de pacienţi (...) 120 au fost internaţi şi doi au murit”, a anunţat sâmbătă, 30 iulie, Centrul de Coordonare a Alertelor şi Urgenţelor Sanitare al Ministerului Sănătății spaniol, în ultimul său raport.

Nu s-a precizat data la care s-a produs cel de-al doilea deces.

Din luna mai, şapte decese au fost înregistrate la nivel mondial, primele cinci fiind raportate în Africa, unde boala este endemică şi a fost detectată pentru prima dată la om în 1970.

Contactat de AFP, Ministerul Sănătăţii spaniol nu a oferit alte detalii, precizând că este vorba despre doi pacienţi infectaţi cu variola maimuţei şi făcând referire la „analize care ar putea avea loc ulterior pentru a se putea stabili cauza morţii”.

Spania este una dintre ţările cu cele mai multe cazuri de variola maimuţei din lume.

Primăria din New York cere OMS să redenumească variola maimuţei

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe