Newsflash
Internaționale

Spitalele publice din Turcia pierd medici din cauza condiţiilor proaste de muncă

de Dorina Novac - dec. 28 2022
Spitalele publice din Turcia pierd medici din cauza condiţiilor proaste de muncă

În medie, în ultimii trei ani 400 de medici şi-au părăsit în fiecare lună locurile de muncă în instituţiile sanitare publice din Turcia din cauza condiţiilor proaste de lucru, cu zile lungi de muncă şi salarii mici.

Deputatul social-democrat Fikret Sahin, din Partidul Republican al Poporului (CHP, cel mai mare partid de opoziţie), a declarat la un post de televiziune că l-a întrebat pe ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, câţi medici din sistemul sanitar de stat au demisionat în ultimii ani, scrie Agerpres.

spitale turcia

„În 35 de luni au demisionat 13.557 de medici, ceea ce înseamnă o medie de aproape 400 de medici care demisionează lunar din instituţiile sanitare publice”, a răspuns Koca, potrivit relatărilor deputatului turc.

Citește și: Turcia a autorizat un vaccin propriu anti-COVID

Pe de altă parte, Turcia pierde în fiecare lună 220 de medici care pleacă să lucreze în străinătate, potrivit Asociaţiei Turce a Medicilor (TTB), care a înregistrat în total 2.417 de medici care au emigrat, a comentat Sahin.

Medicii trebuie să obţină „un certificat de bună purtare” de la TTB pentru a putea lucra în afara ţării.

Numărul medicilor care aleg să muncească în străinătate a crescut fulminant într-un deceniu, în condiţiile în care, în 2012, se înregistrau doar 59 de cazuri. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe