Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

START-UP în sănătate

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 5 februarie 2021

Un concept gândit de un start-up portughez va permite screeningul neinvaziv și stratificarea pacienţilor cu boala Alzheimer, ceea ce permite și mai mult centrarea studiilor clinice pe pacient.

Start-up-ul portughez iLoF își propune să utilizeze tehnologia avansată, bazată pe algoritmi de inteligenţă artificială și pe un dispozitiv cu semnale fotonice, pentru a dezvolta aplicaţii medicale personalizate.

Acest concept va permite screeningul neinvaziv și stratificarea pacienţilor diagnosticaţi cu boala Alzheimer, ceea ce permite și mai mult centrarea studiilor clinice pe pacient.

Astfel, va fi redus numărul pacienţilor care se retrag din studii ca urmare a metodelor invazive de screening. De asemenea, această tehnologie va reduce costurile cu 40% și timpul presupus de efectuare a screeningului cu 70%.

https://ilof.tech/

Etichete: start-up start-up sănătate boala alzheimer inteligență artificială screening neinvaziv screening

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC