Newsflash
Internaționale

Statele Federale ale Microneziei nu mai sunt „ţară fără COVID”

de L. Budin - iul. 21 2022
Statele Federale ale Microneziei nu mai sunt „ţară fără COVID”

Micul stat insular din Oceanul Pacific a încetat să fie una dintre puţinele ţări fără COVID-19, după confirmarea unor cazuri de infectare pe două dintre insulele sale.

Cu excepţia câtorva cazuri izolate şi amplasate în carantină la frontieră, Statele Federale ale Microneziei au evitat epidemia de COVID-19 datorită poziției lor geografice, la aproximativ 1.600 de kilometri nord de Papua Noua Guinee, informează AFP și Agerpres.

micronezia-infectare

Doi studenţi din insula Pohnpei, unde se află capitala Microneziei, au fost însă testaţi pozitiv. Autorităţile sanitare locale au confirmat ulterior alte cazuri pozitive în rândul a 11 membri ai familiei studenţilor.

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, națiunea se confruntă cu „o situaţie care evoluează rapid”, zeci de alte cazuri fiind confirmate în insulele Kosrae şi Pohnpei.

Autoritatea sanitară locală a sfătuit populaţia să evite adunările publice şi să poarte măşti de protecţie, precizând totodată că „toate serviciile publice vor rămâne deschise”.

Teste ulterioare au indicat, de asemenea, că 25 dintre cei 28 de pacienţi cu simptome asemănătoare gripei aflaţi într-un spital din Kosrae erau infectaţi cu COVID-19.

Micronezia intenţionează să ridice restricţiile sanitare la frontieră începând cu 1 august, cu condiţia ca vizitatorii să prezinte dovada efectuării schemei complete de vaccinare şi un rezultat negativ la test.

Preşedintele țării, David Panuelo, şi-a exprimat speranţa că deschiderea graniţelor îi va încuraja pe cei 100.000 de locuitori, răspândiţi în peste 600 de insule, să se vaccineze.

Rafila: sistemul sanitar trebuie să fie pregătit pentru valul șase al pandemiei

Studiu: coronavirusul ar putea supraviețui și 30 de zile în carnea congelată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe