Newsflash
Internaționale

Statele membre UE vor ști când un alt stat revocă certificatul digital COVID

de Florentina Ionescu - mar. 24 2022
Statele membre UE vor ști când un alt stat revocă certificatul digital COVID

Uniunea Europeană introduce o caracteristică nouă de revocare pentru certificatul digital pentru COVID-19 valabil în UE.

Statele membre UE vor putea acum să știe când un alt stat membru al UE revocă un anume certificat digital COVID-19 datorită unei funcționalități nout introduse în sistem, scrie www.schengenvisainfo.com

certificat-verdeajustat

Regiunea europeană a adoptat un mecanism UE care să permită autorităților relevante din statele membre să anuleze certificatele digitale COVID-19 eronate sau obținute fraudulos,potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene dat publicității luni, 21 martie.

„Cu această măsură, odată ce un certificat este revocat într-un stat membru, acesta va apărea ca invalid în și în celelalte state membre”, se arată în același comunicat de presă.

Măsura a fost adoptată din cauza cazurilor frecvente în care persoanele încercau să utilizeze certificate digitale false, pentru a accesa zone care sunt accesibile doar în baza unui astfel de document, precum și din cauza unui număr mare de certificate digitale eliberate în mod legal, dar care conțineau greșeli, arată site-ul citat.

Comisia Europeană mai subliniază că, deși unele state membre au luat deja măsurile necesare și au lansat sisteme de revocare a certificatelor digitale COVID la nivel național, mecanismul recent introdus le va permite țărilor să identifice în mod sigur și eficient astfel de certificate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe