Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Stimulare cerebrală cu magneți, folosită pentru a trata bolile neurologice

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 6 iulie 2021, ora 13:02

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Indiana dezvoltă acum o nouă tehnică noninvazivă de stimulare cerebrală pentru a trata patologiile neurologice, inclusiv durerea, traumatismele cerebrale, epilepsia, boala Parkinson, Alzheimer și multe altele.

Având în vedere faptul că stimularea cerebrală este din ce în ce mai folosită în studiul creierului uman și în tratamentul bolilor neurologice, această cercetare poate avea un impact uriaș asupra medicilor și asupra pacienților lor, este de părere Xiaoming Jin, profesor asociat de anatomie, biologie celulară și fiziologie, potrivit www.sciencedaily.com

stimulare cerebrala magnet nanoparticule
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels

Când cineva are un traumatism la creier, la nivelul nervilor sau neurodegenerescență, cum ar fi în epilepsie sau în traumatismul cerebral, există afectare sau leziuni la creier, care pot duce la pierderea și la degradarea nervilor sau neuronilor și la dezvoltarea unei hiperexcitabilități care stă la baza unor tulburări neurologice, cum ar fi durerea neuropată și epilepsia.

Tehnica aceasta nouă, descrisă într-o lucrare de cercetare publicată recent în „Neurotherapeutics”, folosește un nou tip de nanoparticule magnetoelectrice, care pot fi distribuie într-o parte specifică a creierului cu ajutorul unui câmp magnetic. După aceea, o undă magnetică poate fi emisă pentru a stimula activitatea neurală în acea zonă a creierului. Metoda este noninvazivă, bună pentru stimularea profundă a funcției cerebrale și este mult mai eficientă decât metodele tradiționale de stimulare cerebrală, fără a fi nevoie de manipulare genetică.

„Acesta este singurul tip nou de nanoparticule care ne permite să stimulăm în mod eficient creierul fără a face niciun fel de proceduri invazive. Noi putem injecta nanoparticule sub formă de soluție în venă și apoi le putem duce în orice parte a corpului. Când aplici un magnet pe cap, poți să localizezi și să furnizezi nanoparticulele către regiunea țintită din creier”, a declarat profesorul Xiaoming Jin.

Etichete: stimulare cerebrala profunda boli neurodegenerative boli neurologice alzheimer camp magnetic nanoparticule

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.