Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Studii clinice pentru vaccinuri anti-COVID sub formă de spray nazal

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 11 august 2021, ora 16:23

Administrate sub formă de spray nazal, două vaccinuri anti COVID-19 urmează să intre, până la finele anului, în etapa studiilor clinice, arată un responsabil guvernamental thailandez.

Vaccinurile au la bază un adenovirus şi virusul gripei și sunt dezvoltate de Centrul Naţional pentru Inginerie Genetică şi Biotehnologie din Thailanda,  a precizat un purtător de cuvânt al guvernului, citat de Reuters.

tailanda-covid

Producția, în 2022

Prima etapă a testelor pe oameni ar trebui să demareze până la finele anului, după ce va primi autorizare din partea autorităţii de reglementare.

Studiile vor verifica inclusiv protecţia oferită împotriva variantei Delta, cea de-a doua fază a testelor fiind preconizată pentru martie anul viitor. Dacă rezultatele sunt promițătoare, producţia pentru utilizare pe scară largă este prevăzută pentru mijlocul anului 2022.

Cercetători din diferite ţări și-au concentrat eforturile pentru a dezvolta spray-uri nazale pentru prevenirea şi tratarea COVID-19, fiindcă celulele din cavitatea nazală sunt considerate principala poartă de pătrundere a virusului în organism.

Vaccinuri în lucru

Alte vaccinuri produse în Thailanda -  un ser pe bază de ARN mesager, realizat de Universitatea Chulalongkorn, şi unul cu virus inactivat, dezvoltat de Universitatea Mahidol -  urmează să intre în cea de-a doua etapă a testelor luna aceasta.

Doar 6,8% din populaţia Thailandei, de 66 de milioane de persoane, a fost vaccinată cu schema completă.

Campania de vaccinare din țara respectivă s-a bazat până acum pe serurile chinezeşti Sinovac şi Sinopharm, precum şi pe serul dezvoltat de AstraZeneca. Vaccinurile Pfizer/BioNTech sunt administrate drept doză de susținere lucrătorilor din domeniul medical, care au primit deja două doze de Sinovac.

Etichete: studii clinice thailanda vaccin anticovid spray nazal rezultate promitatoare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.