Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Studii: varianta Omicron ar fi mai puțin nocivă pentru plămâni

Viața Medicală
L. Budin luni, 3 ianuarie 2022, ora 15:51

Testele realizate pe animalele de laborator au arătat că Omicron provoacă infecții mai puțin grave, adesea limitate la căile respiratorii superioare – nas, gât, trahee.

Noi teste realizate pe șoareci, hamsteri și pe țesuturi umane arată că Omicron ar afecta plămânii în proporție mai mică, comparativ cu variantele cunoscute, ceea ce ar confirma caracterul mai puțin agresiv al tulpinii, , informează The New York Times și 7sur7.

Ideea unei boli care se manifestă principla la nivelul sistemului respirator superior e tot mai vehiculată”, a spus Roland Eils, bioinformatician la Institutul de Sănătate din Berlin.

Din noiembrie, de când au fost făcute publice primele informații privind existența variantei Omicron, s-au realizat mai multe cercetări, care au arătat că tulpina pare a fi mai puțin agresivă ca Delta, chiar dacă se răspândește mai repede.

Oameni de știință din Hong Kong au studiat mostre prelevate în cursul unor intervenții la nivelul căilor respiratorii umane – și, în cazul a 12 eșantioane, Omicron s-a dezvoltat mai lent decât Delta și decât celelalte variante cunoscute a SARS-CoV-2.

Alte studii sugerează că noua variantă ar duce la mai puține spitalizări, însă experții sunt rezervați în legătură cu acest subiect.

Numeroase țări din Europa au înregistrat recent un număr record de infectări, subliniază 7sur7. 

Etichete: tulpina omicron infectii cai respiratorii superioare grad de afectare plamani

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.