Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Studiu: a treia doză de vaccin anti-COVID crește semnificativ gradul de protecție

Viața Medicală
L. Budin luni, 23 august 2021, ora 15:55

O a treia doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer a crescut semnificativ gradul de protecție împotriva infecției cu coronavirus și a prevenit formele grave de boală, la persoanele de peste 60 de ani, arată Ministerul israelian al Sănătății.

Datele au fost prezentat recent, dar nu au fost dezvăluite toate detaliile studiului realizat de institutele israeliene Gertner și KI, informează Reuters. Informațiile făcute publice au concordat cu cifrele prezentate săptămâna trecută de sistemul de servicii de sănătate Maccabi, care administrează a treia doză de vaccin anti-COVID israelienilor.  

vaccin-virus

Conform studiului, pentru persoanele de peste 60 de ani vaccinate cu a treia doză, protecția împotriva infectării cu coronavirus, la 10 zile după imunizare, era de 4 ori mai mare ca în cazul imunizării cu două doze. Protecția împotriva cazurilor severe de boală și a spitalizării era de 5-6 ori mai mare.

Grupa de vârstă luată în considerare în cadrul studiului este vulnerabilă la COVID-19 și a avut prioritate la vaccinare, în cadrul campaniei începută în luna decembrie. Ministrul israelian al Sănătății a afirmat că, și în cazul seniorilor, și la tineri, imunitatea a scăzut în timp.

Israelul a început să administreze a treia doză de vaccin persoanelor de peste 60 de ani la finele lui iulie, iar recent a scăzut vârsta celor eligibili pentru doza de susținere la 40 de ani. În grupa de risc au fost incluse femeile gravide, cadrele didactice și cele sanitare.

A treia doză este administrată celor care au primit a doua doză în urmă cu cel puțin 5 luni, precizează Reuters.

Etichete: studiu israel a treia doza vaccin anticovid protectie sporita

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.