Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Studiu: imunitate de durată la persoanele vindecate de COVID-19 și apoi vaccinate

Viața Medicală
L. Budin marţi, 29 iunie 2021, ora 14:42

Un studiu al Washington University School of Medicine din St. Louis arată că imunitatea indusă de vaccinurile pe bază de ARN mesager este de durată, mai ales în cazul persoanelor care au trecut prin boală și apoi s-au vaccinat.

Studiul, publicat în revista Nature, sugerează că imunitatea persoanelor vindecate de COVID-19, care apoi s-alu vaccinat, ar putea dura ani de zile – posibil toată viața, informează The New York Times.

vaccinare-oms

Cercetătorii mai arată că persoanele imunizate cu vaccinurile ARN mesager (Pfizer și Moderna) ar putea să nu aibă nevoie de o doză de susținere (a treia doză), atâta timp cât virusul nu suferă mutații semnificative.

Persoanele care au trecut prin boală iar apoi s-au vaccinat ar putea să-și păstreze imunitatea chiar și în cazul unor mutații semnificative ale coronavirusului.

Un studiu anterior arăta că, că la persoanele care au făcut boala, celulele sistemului imunitar responsabile cu recunoașterea virusului au rămas active încă 12 luni de la infectare.

Vârstnicii, persoanele cu un sistem imunitar slab sau care iau medicamente cu efect imunosupresor ar putea avea nevoie totuși de o a treia doză de ser, arată studiul .

Etichete: studiu american persoane vindecate si vaccinate imunitate de durata

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.