Newsflash
Internaționale

Studiu: mai multe asistente medicale, mai multe beneficii pentru spitale

de Florentina Ionescu - mai 14 2021
Studiu: mai multe asistente medicale, mai multe beneficii pentru spitale

Un studiu publicat recent în „The Lancet” arată că un număr mai mare de asistenți medicali înseamnă mai puține decese ale pacienților, mai puține reinternări și mai puține zile de ședere în spitale.

Un studiu care a cuprins 55 de spitale din Queensland, Australia, sugerează că o politică recentă de a introduce un raport minim de o asistentă medicală la patru pacienți pentru turele de zi a îmbunătățit cu succes îngrijirea pacienților. 

studiu asistente spitale the lancet

Astfel, a scăzut cu 7% probabilitatea de deces și de reinternare, și s-a redus cu 3% perioada de ședere în spital pentru fiecare pacient în minus pe care o asistentă a avut-o în tura sa, scrie medicalxpress.com.

Studiul a inclus peste 400.000 de pacienți și 17.000 de asistente medicale din 27 de spitale care au implementat această politică (o asistentă la patru pacienți) și 28 de spitale pentru comparație. Rezultatele au fost publicate în jurnalul „The Lancet”.

Aceasta este prima evaluare prospectivă a acestei politici de sănătate menite să crească numărul de asistente medicale în spitale, pentru a asigura un standard minim de calitate și care sugerează că economiile făcute de pe urma numărului mai mic de zile de internare în spitale și numărului mai mic de reinternări au reprezentat dublul costului de a angaja mai mult personal medical.

„Rezultatele noastre scot la iveală o lipsă crucială de date care au întârziat răspândirea la scară largă a mandatelor de a include mai multe asistente medicale în staff. Oponenții acestor politici se arată adeseori îngrijorați cu privire că nu există o evaluare clară a politici, așa că noi sperăm ca datele noastre să convingă oamenii de nevoia unui raport de cel puțin o asistentă la patru pacienți, prin demonstrarea clară a faptului că îngrijirile de calitate oferite de asistentele medicale sunt vitale pentru siguranța și îngrijirea pacienților”, a declarat autorul principal, profesorul Matthew McHugh de la Universitatea din Pennsylvania School of Nursing, Statele Unite.


Notă autor:

Imagine de cromaconceptovisual de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe