Newsflash
Internaționale

Studiu mondial despre impactul sportului asupra sănătății mintale

de L. Budin - iun. 11 2021
Studiu mondial despre impactul sportului asupra sănătății mintale

O companie japoneză producătoare de echipament sportiv profesionist lansează un studiu mondial. Acesta le permite atleților amatori să perceapă modul în care exercițiul fizic le influențează starea de spirit.

Pentru prima oară, doritorii vor putea folosi o unealtă digitală pentru a observa impactul exercițiului fizic asupra spiritului, arată publicația Doctissimo, preluând un comunicat. Studiul a fost concepută de compania japoneză Asics, se numește Mind Uplifter poate fi accesat de sportivii amatori din întreaga lume.

studiu-sport

Mai calmi, mai relaxați

Cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere facială, prin intermediul unui chestionar detaliat și după câteva minute de exercițiu fizic, participanții la studiu pot observa, în timp real, modul în care sportul acționează asupra diferiților indicatori emoționali și cognitivi. 

Un studiu preliminar, condus de Asics și de EMOTIV, o societate bio-informatică, arată că circa 15% din participanți se simt mai calmi, iar 14% mai relaxați după o sesiune de 20 de minute de alergare.

Rezultate mobilizatoare

Compania inițiatoare speră astfel să studieze efectele sportului asupra unui milion de persoane din lume. Scopul demersului este și de a-i motiva pe participanți să facă exercițiu fizic pe termen lung, să încurajeze sportivii amatori și să-i mobilizeze și pe sedentari.

Pentru fiecare rezultat distribuit pe rețelele sociale cu hashtagul #UpliftingMinds vor fi colectate fonduri pentru o asociație de caritate dedicată sănătății mentale.

 Rezultatele studiului global vor fi disponibile după data de 1 iulie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe