Newsflash
Internaționale

Studiu: Tinerii care au avut COVID-19, plătiți pentru a fi reinfectați

de Florentina Ionescu - apr. 20 2021
Studiu: Tinerii care au avut COVID-19, plătiți pentru a fi reinfectați

Persoanele tinere care au avut infecție cu SARS-CoV-2 vor primi 5.000 de lire pentru a fi expuse din nou, în mod deliberat, la acest virus.

Potrivit news.sky.com, participanții la acest studiu vor sta în carantină 17 zile și vor fi îngrijiți într-un spital până când nu va mai exista riscul de a infecta cu noul coronavirus alte persoane. 

studiu tineri covid reinfectati cu sars cov 2

Acest studiu nou, scrie sursa citată, are ca scop observarea modului în care sistemul imunitar al participanților reacționează. Participanții sunt tineri care au avut anterior COVID-19 și vor fi expuși în mod intenționat la virus, pentru a doua oară.

În urma trialului, cercetătorii de la Universitatea din Oxford („human challenge”) speră să descopere ce doză de coronavirus este necesară pentru a cauza reinfectarea și ce ar putea să însemne acest lucru pentru dezvoltarea imunității împotriva COVID-19.

Persoanele cu vârste între 18 și 39 de ani care au fost infectate în mod natural cu virusul care cauzează COVID-19 vor fi recrutate și expuse încă o dată la virus, într-un mediu sigur și controlat. Participanții vor sta în carantină timp de 17 zile și vor fi îngrijiți de cercetători într-un spital, până când nu va mai exista riscul de a infecta alte persoane, iar apoi vor primi puțin sub 5.000 de lire ca răsplată.

Cercetările recente au sugerat că infecția anterioară ar putea să nu protejeze complet persoanele tinere în viitor, iar un studiu observațiional realizat în SUA a indicat faptul că 10% dintre participanți au ajuns să se reinfecteze cu SARS-CoV-2.

„Studiile tip challenge (provocare – n.red.) e spun lucruri pe care alte studii nu ni le pot dezvălui deoarece, spre deosebire de infecția naturală, acestea sunt extrem de controlate. Când noi îi reinfectăm pe acești participanți, vom ști exact modul în care sistemul lor imunitar a reacționat la prima infecție COVID-19, știm cu exactitate când are loc a doua infecție și știm cât de mult virus au în organism”, a declarat Helen McShane, investigatorul șef al studiului.

Acest gen de studiu îi poate ajuta pe cercetători să creeze teste care pot prezice cu acuratețe dacă oamenii sunt protejați împotriva COVID-19.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe