Newsflash
Internaționale

Studiu: vaccinul anti-COVID de la Pfizer, eficiență de peste 95% în Israel

de Florentina Ionescu - feb. 22 2021
Studiu: vaccinul anti-COVID de la Pfizer, eficiență de peste 95% în Israel

Un studiu recent a arătat că vaccinul împotriva COVID-19 de la compania Pfizer are în Israel o eficacitate de peste 95%.

Vaccinul împotriva infecției cu coronavirus produs de compania Pfizer a împiedicat îmbolnăvirea și decesul a peste 95% dintre pacienții israelieni, potrivit cifrelor transmise sâmbătă de autoritățile guvernamentale, scrie Forbes. Acestea sunt vești încurajatoare din cea mai bine vaccinată țară a lumii, potrivit sursei citate. 

vaccin covid eficacitate in israel pfizer

Ministerul Sănătății din Israel a studiat aproape 1,7 milioane de israelieni care au primit ambele doze de vaccin de la Pfizer începând cu sfârșitul lunii trecute și a dat publicității un raport obținut ulterior de Reuters și de alte instituții media locale.

La două săptămâni după administrarea primei doze și a rapelului, israelienii aveau cu 95,8% mai puține riscuri de a se îmbolnăvi de COVID-19 și cu 98,9% mai puține riscuri de a fi spitalizați sau de a deceda, potrivit Reuters.

Acest raport al autorităților israeliene vine ca urmare a unui val de vești bune din Israel: în această țară au fost vaccinați mulți pacienți, iar autoritățile spun că aceștia au o probabilitate cu 92% mai mică de a se confrunta cu cazuri grave de COVID-19 în comparație cu persoanele nevaccinate.

Alte detalii importante

Proporția de israelieni care sunt complet vaccinați, de sâmbătă încoace, este de 32,4%, potrivit unui instrument online al New York Times. Această țară se află pe primul loc în lume în ceea ce privește vaccinarea, în comparație cu Statele Unite ale Americii, care au o rată de imunizare de 5,1%.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe