Newsflash
Internaționale

Studiu: vaccinul anti-COVID și cel antigripal pot fi administrate în același timp

de L. Budin - oct. 1 2021
Studiu: vaccinul anti-COVID și cel antigripal pot fi administrate în același timp

Doritorii pot primi în condiții de siguranță un vaccin COVID-19 şi un vaccin antigripal, procedura neavând un impact negativ asupra răspunsului imun produs de fiecare dintre cele două seruri.

Studiul, coordonat de Universitatea din Bristol, a constatat că reacţiile adverse raportate au fost în general uşoare până la moderate, la testele realizate cu trei tipuri de vaccinuri antigripale şi cu unul dintre vaccinurile anti-COVID de la Pfizer sau de la AstraZeneca. Vaccinurile au fost realizate în aceeaşi zi, în fiecare braţ, informează agenția Reuters.

vaccinare-anticovid1

Participanţilor dintr-un grup li s-a administrat, într-o primă etapă, un vaccin anti-COVID-19 şi un vaccin antigripal, urmate de un placebo în a doua etapă. Celor dintr-un alt grup li s-au administrat, în aceeași zi, un vaccin anti-COVID-19 şi un placebo, urmate de vaccinul antigripal în ziua următoare.

Studiul a implicat 679 de voluntari din 12 zone din Anglia şi Ţara Galilor, rezultatele finale urmând să fie publicate în publicația ştiinţifică The Lancet.

Toamna aceasta, autoritățile britanice promit cea mai amplă campanie de vaccinare antigripală, coroborată cu administrarea dozei a treia de ser anti-COVID persoanelor aflate în grupa de risc.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe