Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

SUA administrează a treia doză de vaccin anti-COVID

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 20 august 2021

Agenţia americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat săptămâna trecută administrarea celei de-a treia doze de vaccin (Moderna sau Pfizer-BioNTech) împotriva COVID-19 pentru persoanele imunocompromise.

1Doza adiţională va fi administrată anumitor persoane imunodeprimate, cele care nu au dezvoltat un răspuns imun adecvat după administrarea schemei complete de vaccinare. Așadar, hotărârea FDA nu se aplică populaţiei generale.
Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergologie și Boli Infecţioase din SUA, a declarat că „dacă vor exista pe viitor date care să certifice faptul că gradul de protecţie [oferit de cele două doze administrate până acum] a coborât sub un nivel critic, doar în acel moment vom auzi de implementarea unor boostere [pentru populaţia generală]”. Cercetătorii încă încearcă să determine care este acest prag critic.
SUA se confruntă cu „mania” celei de-a treia doze, înregistrând cazuri de persoane care au pretins că le-a fost administrată doar o doză de vaccin și astfel au cerut o a doua doză, deși în realitate aceasta era de fapt a treia. Decizia persoanelor de a cere aceste doze suplimentare poate fi asociată diferitelor articole publicate în ultima perioadă pe această temă. De exemplu, Ministerul Sănătăţii din Israel a vehiculat luna trecută informaţia că eficienţa vaccinului companiei Pfizer ar scădea la 39% la cei care au fost vaccinaţi la începutul anului, deși datele oficiale din Israel arată că vaccinul are o eficienţă de 91,4% în prevenirea cazurilor severe de boală.

https://www.nbcnews.com/health/health-news/fda-oks-3rd-vaccine-dose-immunocompromised-people-n1276657
https://edition.cnn.com/2021/08/11/health/covid-19-vaccine-booster-mania/index.html

Etichete: a treia doza de vaccin vaccinare anti covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.