Newsflash
Internaționale

SUA administrează a treia doză de vaccin anti-COVID

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - aug. 20 2021
SUA administrează a treia doză de vaccin anti-COVID

Agenţia americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat săptămâna trecută administrarea celei de-a treia doze de vaccin (Moderna sau Pfizer-BioNTech) împotriva COVID-19 pentru persoanele imunocompromise.

1Doza adiţională va fi administrată anumitor persoane imunodeprimate, cele care nu au dezvoltat un răspuns imun adecvat după administrarea schemei complete de vaccinare. Așadar, hotărârea FDA nu se aplică populaţiei generale.
Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergologie și Boli Infecţioase din SUA, a declarat că „dacă vor exista pe viitor date care să certifice faptul că gradul de protecţie [oferit de cele două doze administrate până acum] a coborât sub un nivel critic, doar în acel moment vom auzi de implementarea unor boostere [pentru populaţia generală]”. Cercetătorii încă încearcă să determine care este acest prag critic.
SUA se confruntă cu „mania” celei de-a treia doze, înregistrând cazuri de persoane care au pretins că le-a fost administrată doar o doză de vaccin și astfel au cerut o a doua doză, deși în realitate aceasta era de fapt a treia. Decizia persoanelor de a cere aceste doze suplimentare poate fi asociată diferitelor articole publicate în ultima perioadă pe această temă. De exemplu, Ministerul Sănătăţii din Israel a vehiculat luna trecută informaţia că eficienţa vaccinului companiei Pfizer ar scădea la 39% la cei care au fost vaccinaţi la începutul anului, deși datele oficiale din Israel arată că vaccinul are o eficienţă de 91,4% în prevenirea cazurilor severe de boală.


Notă autor:

https://www.nbcnews.com/health/health-news/fda-oks-3rd-vaccine-dose-immunocompromised-people-n1276657
https://edition.cnn.com/2021/08/11/health/covid-19-vaccine-booster-mania/index.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe