Newsflash
Internaționale

SUA ar putea ajunge la 100.000 de cazuri de COVID-19 pe zi

de Florentina Ionescu - iul. 1 2020
SUA ar putea ajunge la 100.000 de cazuri de COVID-19 pe zi

Anthony Fauci, expertul în boli infecțioase al SUA, avertizează că numărul de cazuri de infecție cu coronavirusul SARS-CoV-2 ar putea crește vertiginos. Numai marți, 30 iunie, au fost înregistrate peste 44.000 de cazuri noi.

Când este vorba despre noul coronavirus, Statele Unite „se îndreaptă în direcția greșită”, a avertizat marți, 30 iunie, Anthony S. Fauci, expert în boli infecțioase.

coronavirus sua

Acesta spune că, dacă actuala traiectorie a numărului de cazuri continuă, țara ar putea să se confrunte cu 100.000 de noi cazuri în fiecare zi, mai mult decât dublul ratei actuale de infectări, mai spune Fauci, potrivit www.washingtonpost.com.

Avertismentul expertului vine în contextul în care multe comunități din SUA încep să redeschidă anumite spații, în ciuda creșterii numărului de infectări.

Cel puțin 44.474 de noi cazuri de infecție cu coronavirus au fost raportate marți, potrivit datelor colectate de The Washington Post citate, al doilea cel mai mare total de la începutul pandemiei și până în prezent. Peste 2,6 milioane de cazuri au fost depistate în Statele Unite, iar la nivel mondial cifra se ridică la peste 10.424.000 de cazuri.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe