Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

SUA: cerbi infectați cu SARS-CoV-2 - și noi întrebări privind traiectoria virusului

Viața Medicală
L. Budin marţi, 4 ianuarie 2022, ora 16:00

Cerbii cu coadă albă din Ohio, Statele Unite, sunt extrem de predispuși să contracteze SARS-CoV-2, ceea ce ar putea cauza probleme prelungite pe fondul pandemiei, se arată într-un studiu.

În urma prelevării de mostre de la 360 de cerbi cu coadă albă (Odocoileus virginianus) din 9 zone diferite din nord-estul Ohio, au fost descoperite şase cazuri în care o tulpină a virusului a fost transmisă unuia dintre animale de la oameni, potrivit studiului publicat pe Nature.com, relatează dpa, preluată de Agerpres.

cerb-virginia

Fiecare probă a fost prelevată în perioada ianuarie-martie 2021, când cazurile de COVID-19 au crescut în Statele Unite.

Potrivit cercetărilor, aproximativ o treime dintre cervidele de la care au fost prelevate probe fie fuseseră infectate recent cu o tulpină a virusului, fie erau deja bolnave.

Descoperirea noastră potrivit căreia cerbii cu coadă albă sunt frecvent infectați cu virusul SARS-CoV-2 ridică întrebări serioase despre viitoarea traiectorie a SARS-CoV-2”, spun experţii.

Cazurile au inclus „transmiterea probabilă de la cerb la cerb”, se precizează în cercetare. Nu au existat însă cazuri de transmitere la oameni, detectate în timpul studiului respectiv.

Stabilirea potenţială a unui nou rezervor de virusuri SARS-CoV-2 la cerbii cu coadă albă ar putea deschide noi căi către evoluţia, transmiterea la alte specii de animale sălbatice şi potenţiala transmitere la oameni de noi variante, pe care sistemul nostru imunitar nu le-a cunoscut până acum”, au mai subliniat cercetătorii. 

Etichete: studiu sua cerbi infectati cu coronavirus transmitere la alte specii traiectorie virus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC