Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

SUA : gemeni născuţi din embrioni congelaţi în urmă cu peste 30 de ani

Viața Medicală
L. Budin joi, 24 noiembrie 2022, ora 16:21

Doi americani au devenit părinţii unor gemeni care s-au născut în statul american Tennessee, din embrioni congelaţi în urmă cu peste 30 de ani. Se crede că această naștere reprezintă un nou record.

Embrionii au fost congelaţi în azot lichid la temperatura de -128 grade Celsius în data de 22 aprilie 1992, informează BBC și Agerpres.

gemeni-sugari

Rachel Ridgeway, o mamă din Oregon care avea deja patru copii, i-a născut pe gemeni pe 31 octombrie 2022. Soţul ei, Philip Ridgeway, consideră că venirea lor pe lume reprezintă un eveniment uimitor.

Gemenii soţilor Ridgeway, care au primit prenumele Lydia Ann şi Timothy, au stabilit probabil un nou record mondial, potrivit Centrului Naţional de Donare de Embrioni (NEDC). Aceasta este organizaţie privată religioasă din Statele Unite care afirmă că a contribuit la venirea pe lume a peste 1.200 de copii din embrioni donaţi.

Precedentul deţinător al recordului, Molly Gibson, s-a născut în 2020, dintr-un embrion care a rămas congelat timp de aproape 27 de ani.

Embrionii din Tennessee, obținuți prin fertilizare in vitro, erau destinați inițial unui cuplu anonim. Ei au fost păstrați într-un depozit al unei clinici de fertilitate de pe coasta vestică a Statelor Unite până în 2007, când cuplul beneficiar i-a donat către NEDC din Knoxville, Tennessee, în beneficiul unui alt cuplu.

Medicii de la o clinică parteneră, Southeastern Fertility, i-au transferat apoi în uterul viitoarei mame, la începutul acestui an.

Medicii SJU Zalău învață tehnici avansate de resuscitare

Etichete: record sua gemeni din embrioni congelati perioada indelungata

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC