Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

SUA limitează utilizarea vaccinului de la Johnson&Johnson

Viața Medicală
L. Budin vineri, 6 mai 2022, ora 15:52

Agenția americană a medicamentului FDA limitează utilizarea serului anti-COVID de la Johnson&Johnson, după evaluarea riscului ca cei vaccinați să dezvolte tulburări rare, dar grave, de colagulare.

Într-un comunicat, agenţia federală semnalează că autorizația de urgenţă a vaccinului de la Johnson&Johnson va fi de acum înainte valabilă doar pentru persoanele de peste 18 ani, pentru care nu există alte vaccinuri disponibile sau care nu doresc să primească un alt ser, informează Agerpres

vaccin-ser-covid

Decizia vine ca urmare a riscului de tromboză cu trombocitopenie (TTS), după administrarea acestui vaccin.

Am urmărit îndeaproape vaccinul şi apariţia TTS după administrare şi folosim informaţia actualizată a serviciilor noastre de securitate pentru a revizui autorizaţia de urgenţă”, a declarat medicul Peter Marks, director al centrului de Evaluare şi Cercetare Biologică al FDA.

Datele oficiale arată că circa 18 milioane de doze de vaccin J&J au fost administrate în SUA, reprezentând 7,7% din persoanele vaccinate cu schema completă.

FDA a constatat că sindromul TTS apare rar - 3,23 de cazuri la un milion de doze de vaccin administrate. Însă, încă din decembrie anul trecut, autorităţile sanitare ale SUA au recomandat utilizarea vaccinurilor de la Pfizer/BioNTech şi Moderna în locul celor de la Johnson & Johnson.

India spune că nu a avut 4 milioane de decese COVID, așa cum indică OMS

Au fost identificate două noi subvariante ale Omicron

 

Etichete: indicatii fda limitare utilizare vaccin ser johnson&johnson tromboza cu trombocitopenie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.