Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

SUA: mii de angajați din Sănătate vor grevă

Viața Medicală
L. Budin marţi, 12 octombrie 2021, ora 15:53

Peste 24.000 de angajaţi ai consorţiului american de îngrijire integrată Kaiser Permanente ameninţă cu greva în statele California şi Oregon. Ei acuză epuizarea profesională și cer creșteri salariale.

Personalul din domeniul sănătății cere condiţii de muncă mai bune, după un an şi jumătate de pandemie, informează AFP, preluată de Agerpres. Angajații arată că epuizarea profesională a atins niveluri record în sectorul Sănătății.

doctor-covid1

Două sindicate au anunţat luni că membrii lor au votat cu o majoritate covârşitoare în favoarea organizării unei greve pentru a cere condiţii de muncă mai bune, creşteri salariale şi recrutări suficiente pentru a face faţă deficitului de personal.

Kaiser Permanente deserveşte aproximativ 12 milioane de pacienţi în Statele Unite, în 39 de spitale şi peste 700 de centre de sănătate.

„Cerem angajaţilor noştri să respingă orice apel de a părăsi pacienţii care au nevoie de ei”, a reacţionat Arlene Peasnall, vicepreşedinta Kaiser Permanente responsabilă cu resursele umane, într-o declaraţie trimisă AFP.

Etichete: angajati sanatate sua amenintare cu greva sindrom de burnout cresteri salariale combaterea pandemiei

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.