Newsflash
Internaționale

SUA: Pfizer solicită autorizarea vaccinului său anti-COVID la copiii sub 5 ani

de L. Budin - feb. 2 2022
SUA: Pfizer solicită autorizarea vaccinului său anti-COVID la copiii sub 5 ani

Grupul Pfizer şi compania germană BioNTech vor să solicite autorităţilor sanitare americane să autorizeze vaccinul lor anti-COVID, pentru copiii cu vârste între şase luni şi cinci ani.

În cazul în care va fi aprobat, vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech va deveni primul ser anti-COVID-19 disponibil în Statele Unite pentru această grupă de vârstă, informează AFP, preluată de Agerpres.

copil-gradinita

Cererea de autorizare ar putea fi depusă săptămâna viitoare la Agenţia americană a medicamentului (FDA), a relatat cotidianul The Washington Post. Acelaşi cotidian a precizat, la fel cum au făcut-o şi cotidianul The New York Times şi radioul public NPR, că noua cerere de autorizare va viza doar o schemă de vaccinare cu două doze, nu cu trei.

Pfizer a anunţat în decembrie că doreşte să testeze efectele generate de cea de-a treia doză a vaccinului său anti-COVID-19 pentru copiii mai mici de cinci ani, sugerând astfel că grupul farmaceutic ar putea să depună încă din start o cerere de autorizare pentru o schemă de vaccinare cu trei doze.

În cadrul testelor clinice, gruupul farmaceutic american a ales un dozaj de 3 micrograme/injecţie pentru copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi cinci ani. Dozajul este de 10 ori mai slab decât cel administrat adulţilor (30 de micrograme) şi de trei ori mai slab decât cel administrat copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani (10 micrograme).

La copiii cu vârste între 2 și 5 ani, un dozaj de 10 micrograme a provocat mai multe episoade de febră, determinând compania Pfizer să aleagă un dozaj mai slab. Însă, după două injecţii de 3 micrograme, răspunsul imunitar s-a dovedit a fi mai puţin satisfăcător.

Ştim că două doze nu sunt suficiente şi înţelegem acest lucru. Ideea este să începem examinarea datelor oferite de cele două doze. Dacă datele confirmă cererea de autorizare, putem să începem să îi vaccinăm pe copii (...) mult mai devreme decât dacă nu am face nimic şi am aştepta să sosească datele pentru cea de-a treia doză”, a declarat o sursă de specialitate pentru The Washington Post.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe