Newsflash
Internaționale

Subiectele „fierbinți” care vor domina discuțiile despre sănătate în 2022

de Florentina Ionescu - ian. 19 2022
Subiectele „fierbinți” care vor domina discuțiile despre sănătate în 2022

Pandemia de COVID-19 încă e prezentă în viețile noastre, iar numeroase subiecte de discuție vor gravita în jurul acestei boli pe tot parcursul acestui an.

O analiză realizată de cei de la The Medical Futurist scoate la iveală câteva subiecte „fierbinți” de discuție, în domeniul sănătății și al îngrijirilor medicale.

covid-19 subiecte de discutie si in 2022
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
 

Iată mai jos câteva arii care vor stârni discuții în jurul COVID-19, la care să ne așteptăm în 2022: 

Vaccinarea obligatorie

Subiectul legat de vaccinarea împotriva COVID-19 va continua să fie o problemă dezbătută și anul acesta, când vine vorba despre infecția cu noul coronavirus. Chiar și așa, unele țări ar putea adopta o poziție mai fermă cu privire la vaccinare. Deja anumite țări, cum ar fi Franța și Italia, au făcut vaccinarea împotriva COVID-19 obligatorie pentru lucrătorii sanitari. 

Marea Britanie: persoanele vulnerabile, acces imediat la molnupiravir 

Medicamentele antivirale orale pentru COVID-19

Către finalul anului 2021, molnupiravir, un nou medicament antiviral care poate fi administrat în decurs de cinci zile de la apariția simptomelor de COVID-19, a atras atenția tuturor. 

Ce spune medicul Mihai Craiu despre vaccinare anti-COVID la copii 

Dezvoltat de companiile farmaceutice Ridgeback Biotherapeutics and Merck, Sharp și Dohme (MSD), antiviralul este sub forma unei pilule cu administrare orală. De aici apare și avantajul că poate fi autoadministrat acasă, dacă pacientul are prescripția corespunzătoare.

Acest medicament ar putea să stabilească un trend, iar astfel din ce în ce mai multe țări vor aproba medicamentul și din ce în ce mai multe țări vor veni cu propriile versiuni de antivirale.

Vaccinarea la copii

Chiar dacă pacienții pediatrici infectați cu SARS-CoV-2 în general nu suferă de simptome la fel de severe ca adulții, totuși copiii pot transmite virusul. Având în vedere că, în SUA, copiii pot reprezenta o proporție mare de cazuri de COVID-19 (16% dintre cazurile din SUA), autoritățile din domeniul sănătății înclină tot mai mult în direcția încurajării vaccinării copiilor.

Alte exemple sunt Franța și Austria. Autoritățile din Franța au aprobat vaccinarea tuturor copiilor cu vârste între 5 și 11 ani cu vaccinul împotriva COVID-19 de la Pfizer. În plus, vaccinarea se va aplica în Austria persoanelor cu vârsta de 14 ani și peste, iar acele persoane care refuză să se vaccineze vor fi amendate cu până la 3.600 de euro. 

TOP: inovațiile medicale pe care le așteptăm în 2022 

A doua doză booster / a patra doză de vaccin

Răspândirea variantei Omicron a determinat CEO-ul companiei Pfizer să spună că cel mai probabil vom avea nevoie de o a patra doză de vaccin (sau un al doilea booster). Când au început campaniile de vaccinare împotriva COVID-19 în 2021, mulți dintre noi nu se gândeau la doze booster, dar acum au început deja discuțiile despre o a doua doză de booster, arată sursa citată.

Așa că de aici se nasc alte întrebări, cu privire la un trend legat de necesitatea de a ni se administra doze booster la fiecare câteva luni sau doze booster influențate de apariția unor noi variante ale virusului SARS-CoV-2. 

Aproape un milion de copii cu vârsta între 5 și 11 ani au fost vaccinați în SUA 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe