Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Suedia, pe primele locuri în topul infecţiilor cu SARS-CoV-2

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 23 aprilie 2021

Conform statisticilor furnizate de OurWorldInData, Suedia este pe locul doi în Europa, după San Marino, în ceea ce privește rata noilor infecţii cu SARS-CoV-2, cu o medie de 625 de cazuri noi înregistrate la un milion de locuitori.

Totuși, numărul deceselor rămâne relativ redus, fiind înregistrate 1,7 decese la un milion de persoane zilnic, sub media europeană de 4,3 decese. „Din păcate, observăm o răspândire rapidă a infecţiilor în Suedia. Vom vedea cum va fi și în următoarea săptămână, dar este clar o transmitere rapidă, fără semne de încetinire. (...) Deși a crescut răspândirea infecţiei, a fost realizată și vaccinarea în același timp. Astfel, avem un număr relativ redus de decese”, a declarat Anders Tegnell, epidemiologul șef al Suediei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Etichete: infectiile cu SARS-CoV-2 primele locuri infectii SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC