Newsflash
Internaționale

Sute de decese cauzate de caniculă

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iul. 9 2021
Sute de decese cauzate de caniculă

Peste 700 de persoane din Columbia Britanică și-au pierdut viaţa din cauza valului de caniculă care afectează Statele Unite și Canada. Cea mai ridicată temperatură, 49,6 grade Celsius, s-a înregistrat în Lytton, Columbia Britanică.

Valul de caniculă care a lovit coasta de nord-vest a Statelor Unite și Canada a început la 25 iunie și a cauzat sute de decese. O regiune sever afectată este Columbia Britanică, unde au fost raportate 719 decese, multe dintre acestea înregistrându-se în cazul persoanelor vârstnice care locuiesc în reședinţe slab ventilate. De asemenea, din cauza temperaturilor ridicate au izbucnit peste 100 de incendii de vegetaţie, iar regimul de temperaturi ridicate se va menţine și săptămâna viitoare. Cea mai ridicată temperatură a fost înregistrată, săptămâna trecută, în Lytton, Columbia Britanică, 49,6 grade Celsius, urmată de Oregon (47C) și Seattle (42C), potrivit BBC. Tot în aceeași perioadă, prezentările la camerele de gardă ale spitalelor au atins un record, fiind înregistrate 702 astfel de solicitări, informează Associated Press.

        Climatul tipic al regiunilor afectate este caracterizat de temperaturi moderate, astfel că multe locuinţe nu sunt dotate cu sisteme de aer condiţionat. Căldura a fost atât de intensă încât a topit cabluri și a afectat asfaltul de pe șosele. Este vorba despre un val de căldură fără precedent, care, conform unui specialist canadian, era așteptat la sfârșitul acestui secol.

      Specialiștii sfătuiesc populaţia ca în cazul apariţiei simptomelor, precum: cefalee, vertij, inapetenţă, greaţă, transpiraţii excesive, crampe musculare sau dispnee, să se adăpostească la un loc ferit. În cazul în care temperatura corporală crește peste 40 de grade Celsius și este asociată cu dispnee, trebuie solicitată imediat asistenţă medicală de urgenţă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe