Newsflash
Internaționale

Terapie nouă pentru ADHD

de Dr. Diana Andronache - mar. 19 2021
Terapie nouă pentru ADHD

FDA a aprobat recent un nou medicament ce poate ameliora tulburarea de deficit de atenţie și hiperactivitate, în cazul copiilor care au împlinit vârsta de minimum 6 ani.

3Sindromul ADHD se definește prin deficit de atenţie și hiperactivitate, având la bază o tulburare de dezvoltare neurologică. Această afecţiune are un debut precoce, de obicei înaintea vârstei de 7 ani, și se caracterizează clinic fie prin hiperactivitate și impulsivitate, fie prin lipsă de atenţie. Există și cazuri în care copilul prezintă toate aceste trăsături, însă cu grade variabile de severitate.

Administraţia pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) a aprobat recent un nou medicament ce poate ameliora tulburarea de deficit de atenţie și hiperactivitate, în cazul copiilor care au împlinit vârsta de minimum 6 ani.

Azstarys, o combinaţie de medicamente cu eliberare rapidă (dexmethylphenidate) și prelungită (serdexmethylphenidate) are un profil farmacocinetic ce poate asigura un control constant al simptomelor.

Terapia a fost aprobată pe baza rezultatelor favorabile ale unui studiu în care au fost incluși 150 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, diagnosticaţi cu ADHD. S-a observat că tratamentul cu Azstarys a fost asociat cu beneficii clinice semnificative, ameliorând simptomele asociate ADHD, comparativ cu placebo.

Evenimentele adverse mai frecvent întâlnite în grupul copiilor trataţi cu Azstarys au fost cefaleea (5,3% faţă de 1,3%), durerea abdominală (4,1% faţă de 1,3%), insomnia (2,7% faţă de 1,3%) și faringita (2,7% faţă de 0%). Medicamentul este disponibil în tabletă unică, în mai multe concentraţii și se administrează per os, o dată pe zi.


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/947075

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe