Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Terapie nouă pentru cancerul mamar

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE joi, 24 decembrie 2020

Recent, FDA (Food and Drug Administration) a aprobat un nou anticorp monoclonal care ţintește HER2+ în cancerul de sân.

Denumit margetuximab-cmkb, medicamentul este recomandat în combinaţie cu chimioterapia în tratamentul pacienţilor cu neoplasm mamar metastatic HER2-pozitiv, care au primit anterior cel puţin două alte linii terapeutice anti-HER2, dintre care cel puţin una pentru boala metastatică. Potrivit datelor din studiul de fază 3 SOPHIA, aceasta este prima terapie ţintită anti-HER2 care a prezentat îmbunătăţirea supravieţuirii fără progresia bolii în comparaţie cu bine-cunoscutul trastuzumab.

„Detecţia precoce și tratamentul au avut un impact pozitiv asupra supravieţuirii pacienţilor cu cancer de sân, dar prognosticul pentru persoanele diagnosticate cu cancer de sân metastatic rămâne negativ, fiind necesare tratamente adiţionale (...). În combinaţie cu chimioterapia reprezintă cea mai nouă opţiune terapeutică pentru pacienţii care au progresat pe terapiile ţintite anti-HER2 disponibile”, a declarat dr. Hope S. Rugo, directorul Breast Oncology and Clinical Trials Education, investigator în cadrul studiului SOPHIA.

Margetuximab Approved for HER2+ Metastatic Breast Cancer-Medscape-Dec17, 2020

Etichete: cancer san mamar tratament

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.