Newsflash
Internaționale

Test COVID cu rezultatul în 12 minute, în farmaciile din UK

de Dorina Novac - oct. 27 2020
Test COVID cu rezultatul în 12 minute, în farmaciile din UK

Un test rapid pentru depistarea noului coronavirus, care ar putea oferi rezultatul în doar 12 minute, va fi pus în vânzare în farmaciile din Marea Britanie în câteva săptămâni.

Lanțul de farmacii Boots din UK lansează un test rapid pentru depistarea noului coronavirus, care ar putea oferi rezultatele în 12 minute, scrie lepetitjournal.com/londres.

test covid
Sursă imagine: Pixabay

Acest serviciu de testare este destinat persoanelor care nu prezintă simptome, dar care, de exemplu, vor să ştie dacă sunt sau nu infectate cu SARS-CoV-2 înainte să călătorească sau înainte să se vadă cu familia.

Sursa citată precizează că testul va costa 120 de lire sterline (156 de dolari) și are o precizie de aproximativ 97%.

Potrivit rossaprimavera.ru, până la mijlocul lunii decembrie vor fi deschise aproximativ 200 de puncte de testare în țară.

„Credem că testul nostru este cel mai ieftin. Prețul acestuia este destul de bun în comparație cu altele, care variază de la 150 lire sterline (în clinicile online) până la aproximativ 270 lire sterline. Odată ce testul devine mai accesibil din punct de vedere al costurilor, ar putea deveni o armă foarte importantă în lupta cu COVID-19”, a declarat  Sebastian James, directorul general al Boots.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe