Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Test nedureros pentru măsurarea glicemiei, dezvoltat de cercetătorii australieni

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 13 iulie 2021, ora 16:07

Oamenii de știință din Australia au anunțat că au dezvoltat un dispozitiv pentru măsurarea glicemiei în cazul diabeticilor, sub forma unei benzi noninvazive care verifică nivelul de glucoză din salivă.

Paul Dastoor, profesor de fizică la Universitatea Newcastle din Australia, care a condus echipa de cercetători, a explicat că testul funcţionează prin integrarea unei enzime care detectează glucoza într-un tranzistor, care poate transmite apoi prezenţa glucozei, scrie Reuters.

test glicemie
Sursă imagine: Reuters

Deoarece materialele electronice din tranzistor sunt cerneluri, testul poate fi făcut prin imprimare, la un cost redus, a mai precizat Paul Dastoor.

„Acest test oferă într-adevăr posibilitatea testării nedureroase, cu costuri reduse și, sperăm, rezultate mult mai bune pentru persoanele care suferă de diabet”, a adăugat Dastoor.

Proiectul a obținut o finanțări de 6,3 milioane de dolari (4,7 milioane de dolari din partea guvernului australian).

Dastoor a mai subliniat că tehnologia ar putea fi transferată în domeniul testării împotriva COVID-19 şi al testelor alergologice, hormonale şi pentru depistarea cancerului, potrivit Agerpres.

Etichete: glicemie glucoza diabet

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.