Newsflash
Internaționale

Testarea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca a fost întreruptă

de Dorina Novac - sept. 10 2020
Testarea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca a fost întreruptă

Studiile clinice finale pentru un vaccin împotriva noului coronavirus, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, au fost suspendate după ce un participant a avut o reacție adversă.

Compania Farmaceutică AstraZeneca a anunțat că este vorba despre o pauză la nivel mondial, după apariția unei „boli inexplicabile” la unul dintre participanți, scrie Interfax.

Astrazeneca
Sursă imagine: interfax.ru

„În cadrul testelor clinice mondiale randomizate ale vaccinului împotriva coronavirusului de la Universitatea Oxford, procesul nostru de evaluare a fost oprit, am făcut o pauză pentru a permite o evaluare de securitate”, a precizat compania într-un comunicat.

Citește și: Studiu: Vaccinul rusesc anti-COVID produce anticorpi

Cauza acestei afecțiuni nu a fost confirmată, de aceea o anchetă independentă va investiga dacă există vreo legătură cu vaccinul anti-COVID-19. Potrivit Statnews, participantul la studiu este din Marea Britanie.

În luna iulie, Kirill Dmitriev, șeful Fondului rus pentru investiții directe (RDIF), a anunțat că compania rusă R-Pharm negociază cu compania farmaceutică britanică AstraZeneca cu privire la producerea vaccinului de la Universitatea Oxford în Rusia.

„Totul a fost deja transferat către R-Pharm, care va produce vaccinul AstraZeneca în Rusia. Acesta este un acord comercial pentru un vaccin anti-COVID-19 între AstraZeneca și R-Pharm”, a spus Dmitriev.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe