Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Testarea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca a fost întreruptă

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 10 septembrie 2020, ora 13:15

Studiile clinice finale pentru un vaccin împotriva noului coronavirus, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, au fost suspendate după ce un participant a avut o reacție adversă.

Compania Farmaceutică AstraZeneca a anunțat că este vorba despre o pauză la nivel mondial, după apariția unei „boli inexplicabile” la unul dintre participanți, scrie Interfax.

Astrazeneca
Sursă imagine: interfax.ru

„În cadrul testelor clinice mondiale randomizate ale vaccinului împotriva coronavirusului de la Universitatea Oxford, procesul nostru de evaluare a fost oprit, am făcut o pauză pentru a permite o evaluare de securitate”, a precizat compania într-un comunicat.

Citește și: Studiu: Vaccinul rusesc anti-COVID produce anticorpi

Cauza acestei afecțiuni nu a fost confirmată, de aceea o anchetă independentă va investiga dacă există vreo legătură cu vaccinul anti-COVID-19. Potrivit Statnews, participantul la studiu este din Marea Britanie.

În luna iulie, Kirill Dmitriev, șeful Fondului rus pentru investiții directe (RDIF), a anunțat că compania rusă R-Pharm negociază cu compania farmaceutică britanică AstraZeneca cu privire la producerea vaccinului de la Universitatea Oxford în Rusia.

„Totul a fost deja transferat către R-Pharm, care va produce vaccinul AstraZeneca în Rusia. Acesta este un acord comercial pentru un vaccin anti-COVID-19 între AstraZeneca și R-Pharm”, a spus Dmitriev.

Etichete: astrazeneca vaccin covid-19 reactie adversa R-Pharm

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC