Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Testarea vaccinului împotriva COVID-19, în stadii avansate

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 28 august 2020

Competiţia pentru dezvoltarea celui mai eficient vaccin împotriva noului coronavirus continuă, primele vaccinuri experimentale ajungând deja în faze avansate de testare.

foto 2Compania Johnson & Johnson estimează că la finalul lunii septembrie va iniţia fazele avansate ale studiilor pentru testarea vaccinului experimental împotriva SARS-CoV-2, potrivit Reuters. Studiul va include aproximativ 60.000 de voluntari, fiind desfășurat în SUA, Brazilia și Mexic.

„Putem confirma că planificarea și recrutarea sunt în curs de desfășurare pentru programul nostru de fază 3, în conformitate cu datele provizorii ale studiilor de fază 1/2a și aprobarea autorităţilor. (...)

Programul nostru de fază 3 se dorește a fi cât mai intens posibil, putând include până la 60.000 de participanţi și fiind realizat în zonele cu rate înalte de incidenţă”, conform declaraţiilor unui reprezentant al companiei Johnson & Johnson.

Cel mai probabil, primele vaccinuri vor fi disponibile pentru administrarea la scară largă la începutul anului 2021, potrivit purtătorului de cuvânt.

Competitori precum Moderna Inc. și Pfizer au anunţat recrutarea a 30.000 de voluntari pentru studiile de fază finală. Potrivit OMS, cel puţin patru vaccinuri potenţiale împotriva COVID-19 sunt incluse, în prezent, în studii de fază 3 la nivel global.

Rusia își menţine avansul

În același timp, autorităţile din Rusia anunţă testarea avansată a vaccinului potenţial împotriva COVID-19 în cursul acestei săptămâni, cu implicarea a peste 40.000 de voluntari.

După mai puţin de două luni de testare iniţială pe grupuri restrânse de subiecţi umani, președintele Vladimir Putin a dezvăluit recent că Rusia este prima ţară care a autorizat administrarea vaccinului împotriva SARS-CoV-2.

Prin urmare, acesta le va putea fi administrat persoanelor incluse în categoriile cu risc crescut, precum lucrătorii sanitari, concomitent cu desfășurarea testelor avansate, începând cu luna octombrie.

Vaccinul, denumit „Sputnik V” în semn de omagiu pentru primul satelit lansat de Uniunea Sovietică, dezvoltat în cadrul Institutului Gamaleya din Moscova, este considerat sigur și eficient de autorităţile locale, deși experţii internaţionali sunt mai sceptici în această privinţă.

„O serie de state poartă un război informaţional împotriva vaccinului rusesc”, a declarat Kirill Dmitriev, directorul RDIF (Russian Direct Investment Fund), susţinător al vaccinului.

Bibliografie
1. https://reut.rs/3hDR284
2. https://reut.rs/3aWH9ji

Etichete: testare vaccin vaccin anti-COVID-19 SARS-CoV- 2 vladimir putin pfizer

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC