Newsflash
Internaționale

Teste in vitro: trei molecule eficace în tratamentul anti-COVID

de L. Budin - iul. 26 2021
Teste in vitro: trei molecule eficace în tratamentul anti-COVID

Cecetătorii israelieni au realizat teste de laborator și consideră că au găsit trei molecule extrem de eficace în tratamentul anti-COVID.

De la începutul crizei sanitare, mai multe medicamente au fost utilizate pentru a trata persoanele infectate. Unele nu și-au dovedit eficacitatea, altele au fost folositoare la începuturile pandemiei.

Cercetătorii israelieni consideră că au găsit remediul atât de așteptat: o combinație de trei molecule care, conform publicației Times of Israel, preluată de Top Santé, au o eficacitate apropiată de 100%.

cercetare-israel

Combinație de trei molecule

Dintre cele trei medicamente considerate ca având eficacitate sporită, unul se folosește în tratamentul HIV – însă denumirea lui nu a fost dată publicității. Un altul este utilizat în ateroscleroză și se numește Darapladib, iar al treilea este Flumatinib, un produs aflat încă în studiu, în testele de fază a treia, cu potențial împotriva leucemiei mieloide cronice.

Combinația celor trei molecule a avut un efect vizibil împotriva virusului SARS-CoV-2, lăsând în viață celulele infectate. În circumstanțe clasice, a explicat profesorul Isaiah Arkin, de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, jumătate din celule ar fi fost moarte, la două zile după contactul cu virusul.

Ținta e membrana

După cum se știe, virusul are o proteină spike, prin intermediul căreia atacă și infectează celulele. Până în prezent, se încerca neutralizarea acestei proteine. De data aceasta, cercetătorii israelieni au încercat să atace virusul sub un unghi diferit: țintind, cu ajutorul medicamentelor, membrana sa lipidică.

Ar putea fi cu atât mai interesant, spun cercetătorii, cu cât membrana respectivă prezintă o anumită stabilitate, indiferent de varianta cercetată, în cadrul testelor de laborator.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe