Newsflash
Internaționale

Teste pentru HIV la domiciliu, oferite în Marea Britanie

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - feb. 10 2023
Teste pentru HIV la domiciliu, oferite în Marea Britanie

Teste pentru HIV au fost oferite gratuit grupurilor vulnerabile din Anglia, pentru a fi efectuate acasă. Kitul de dimensiuni mici oferă un rezultat în 15 minute.

testare hivAceasta este o măsură implementată de Guvernul britanic pentru a îmbunătăţi diagnosticarea bolii, care a scăzut în timpul pandemiei de COVID-19. Kitul are dimensiuni mici, poate fi livrat în cutiile poștale și oferă un rezultat în 15 minute, necesitând o picătură de sânge prelevată dintr-un deget.

În cazul apariţiei unei reacţii, infecţia cu HIV este posibilă și este indicată o evaluare medicală în cadrul unei consultaţii. Dacă rezultatul este negativ, înseamnă că testul nu a detectat virusul. Dacă există o suspiciune privind riscul infectării, testele ar trebui repetate la fiecare trei luni, pentru că poate dura până când virusul devine detectabil în sânge.

Aproximativ 4.400 de persoane trăiesc cu HIV în Anglia, nediagnosticate. Medicaţia specifică poate menţine virusul în organism la niveluri nedetectabile, suficient de scăzute pentru a nu fi transmis altei persoane și pentru a nu afecta sănătatea purtătorului. Ratele de testare pentru HIV au scăzut de la începutul pandemiei.

Citiți și: Epidemia de rujeolă din Ohio a luat sfârșit


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/health-64513915

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe