Newsflash
Internaționale

Testele anale pentru COVID folosite în China provoacă suferințe psihologice cetățenilor străini

de Dorina Novac - mar. 9 2021
Testele anale pentru COVID folosite în China provoacă suferințe psihologice cetățenilor străini

Testele anale pentru depistarea COVID-19, pe care China le folosește și pentru turiștii care sosesc în țară, au produs un număr mare de plângeri din cauza tulburărilor psihologice în urma aplicării acestora.

Câteva orașe, cum ar fi Beijing, Shanghai și orașul port Qingdao, folosesc, pentru cetățenii străini, probe luate din anus pentru a detecat posibila infectare cu SARS-CoV-2, scrie The Jerusalem Post.

teste covid China
Sursă imagine: thetimes.co.uk

Medicii chinezi spun că astfel de teste sunt mai bune, deoarece urmele de coronavirus rămân mai mult în probele fecale decât în ​​nas sau în gât, potrivit presei de stat.

Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) spune că testul se efectuează cu un tampon de bumbac steril, care arată ca un băț de urechi foarte lung, și care este introdus de la 3 cm până la 5 cm în anus.

„Un rezultat pozitiv nu înseamnă neapărat că persoana testată poate răspândi virusul, deoarece urmele inactive incapabile să reproducă sau să infecteze pe alții se pot dovedi pozitive”, a declarat pentru Reuters Jin Dongyan, profesor de virologie la Universitatea din Hong Kong.

La începutul săptămânii trecute, Tokyo a cerut Chinei ca cetățenii japonezi să nu mai fie testați cu testele anale când intră în țară, deoarece această procedură provoacă suferințe psihologice.

Potrivit sursei citate, vizitatorii sud-coreeni pot trimite acum mostre de scaun în loc ca „autoritățile chineze să le ia direct”, a declarat Choi Young-Sam, purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Afacerilor Externe.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe