Newsflash
Internaționale

Ţigările cu mentol, din nou sub vizorul FDA

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mai 6 2022
Ţigările cu mentol, din nou sub vizorul FDA

Recent, FDA a înaintat o propunere pentru a opri comercializarea ţigărilor cu mentol și a trabucurilor cu arome.

tigari mentolVariantele cu mentol reprezintă aproximativ o treime din ţigările vândute în Statele Unite ale Americii, consumatorii lor fiind în special tineri.

Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor din SUA (FDA) a încercat în repetate rânduri să interzică folosirea mentolului în ţigări, dar a întâmpinat presiuni din partea companiilor de tutun și a mediului politic.

În prezent, organizaţii antifumat și de protecţie a drepturilor omului au dat în judecată FDA pe motiv că a amânat fără motiv luarea unor măsuri ferme în urma solicitărilor de a interzice comercializarea acestor produse.

Se pare că efectul pe care îl produce mentolul maschează efectele tutunului asupra gâtului – senzaţia de uscăciune –, ceea ce îi determină pe consumatori să se apuce mai ușor de fumat și îi face să renunţe mai greu la acest obicei.

Mentolul este sigura aromă care nu a fost interzisă de la intrarea în vigoare a legislaţiei antifumat în 2009, care a dat FDA dreptul de a decide asupra utilizării produselor din tutun.

Citiți și: Primul american cu H5N1


Notă autor:

https://www.nbcnews.com/health/health-news/fda-issue-plan-banning-menthol-cigarettes-cigars-rcna26477

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe