Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Tramadolul crește riscul de fracturi

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 21 februarie 2020

Utilizarea tramadolului ca antialgic la pacienții în vârstă se asociază cu un risc semnificativ mai mare de fractură de șold,

risc-fracturi-tramadolUtilizarea tramadolului ca antialgic la pacienții în vârstă se asociază cu un risc semnificativ mai mare de fractură de șold, comparativ cu utilizarea codeinei sau a antiinflamatoarelor nesteroidiene, conform unui studiu postat pe Medscape.

Acest nou studiu susține date preexistente din literatură privind asocierea dintre tramadol, căderi accidentale și fracturi, indicând precauție în utilizarea sa, având în vedere morbiditatea și mortalitatea asociată la vârstnici.

Deși tramadolul este apreciat datorită riscului cardiovascular și gastrointestinal mai mic, respectiv capacității mai scăzute de a induce depresie respiratorie sau dependență, comparativ cu opioizii tradiționali, acesta nu ar trebui considerat prima opțiune terapeutică în tratamentul durerii.

Etichete: tramadol risc fracturi tramadol utilizare tramadol

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.