Newsflash
Internaționale

Tramadolul crește riscul de fracturi

de Dr. Mădălina Badea - feb. 21 2020
Tramadolul crește riscul de fracturi

Utilizarea tramadolului ca antialgic la pacienții în vârstă se asociază cu un risc semnificativ mai mare de fractură de șold,

risc-fracturi-tramadolUtilizarea tramadolului ca antialgic la pacienții în vârstă se asociază cu un risc semnificativ mai mare de fractură de șold, comparativ cu utilizarea codeinei sau a antiinflamatoarelor nesteroidiene, conform unui studiu postat pe Medscape.

Acest nou studiu susține date preexistente din literatură privind asocierea dintre tramadol, căderi accidentale și fracturi, indicând precauție în utilizarea sa, având în vedere morbiditatea și mortalitatea asociată la vârstnici.

Deși tramadolul este apreciat datorită riscului cardiovascular și gastrointestinal mai mic, respectiv capacității mai scăzute de a induce depresie respiratorie sau dependență, comparativ cu opioizii tradiționali, acesta nu ar trebui considerat prima opțiune terapeutică în tratamentul durerii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe