Newsflash
Internaționale

Tratamentul pe bază de anticorpi de la AstraZeneca, ineficient în prevenirea COVID

de Dorina Novac - iun. 16 2021
Tratamentul pe bază de anticorpi de la AstraZeneca, ineficient în prevenirea COVID

AstraZeneca a anunțat marți că studiul privind terapia cu anticorpi împotriva COVID-19 a arătat că tratamentul nu este eficient în prevenirea bolii.

Studiul a evaluat dacă terapia, un cocktail format din două tipuri de anticorpi, ar putea împiedica adulții care au fost expuși la virus în ultimele opt zile să dezvolte simptome COVID-19, scrie Reuters.

tratament astrazeneca

Terapia, AZD7442, a avut o eficacitate de 33% în reducerea riscului ca persoanele să dezvolte simptome în comparaţie cu un placebo, dar acest rezultat nu a fost semnificativ statistic – ceea ce înseamnă că s-ar fi putut datora întâmplării şi nu terapiei.

Studiul de fază III a inclus 1.121 de participanți din Marea Britanie și din Statele Unite.

„În timp ce acest studiu nu a îndeplinit obiectivul primar împotriva îmbolnăvirii simptomatice, suntem încurajați de protecția observată la participanții negativi la PCR în urma tratamentului cu AZD7442”, a declarat vicepreședintele executiv al AstraZeneca, Mene Pangalos.

Compania se bazează pe studii suplimentare. Încă cinci studii sunt în desfășurare, testând cocktailul de anticorpi ca tratament sau pentru prevenire.

„Următorul va fi probabil un studiu mai mare, care testează tratamentul la persoanele cu un sistem imunitar slăbit din cauza cancerului sau a unui transplant de organe, care ar putea să nu beneficieze de un vaccin”, transmite sursa citată.

AZD7442 aparține unei clase de medicamente numite anticorpi monoclonali care imită anticorpii naturali produși de organism pentru a combate infecțiile.

Terapii similare dezvoltate de companiile Regeneron (REGN.O), Eli Lilly (LLY.N) și GlaxoSmithKline (GSK.L) cu partenerul Vir (VIR.O) au fost aprobate de autoritățile de reglementare din SUA pentru tratarea pacienților cu COVID nespitalizați.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe