Newsflash
Internaționale

Turcia începe să ofere populației doza a cincea din vaccinul împotriva COVID-19

de Florentina Ionescu - ian. 5 2022
Turcia începe să ofere populației doza a cincea din vaccinul împotriva COVID-19

La sfârșitul lunii decembrie 2021, autoritățile din Turcia au anunțat că încep să ofere cea de-a cincea doză (booster) a vaccinului împotriva COVID-19.

Ministerul Sănătății din Turcia a început să ofere populației doze booster (doza a cincea) din vaccinurile anti-COVID pentru un grup specific de persoane, au anunțat autoritățile în 31 decembrie 2021. 

doza booster a cincea doza 5
Foto: pixabay.com

 

Indivizii care au primit două doze din vaccinul produs de China, Sinovac, și două doze din vaccinul produs de Pfizer-BioNTech cel puțin cu trei luni în urmă vor putea să obțină o programare pentru a-și face astfel cea de-a cincea doză, scrie www.dailysabah.com. Aceste persoane vor putea să primească doze de vaccin Sinovac, vaccin Pfizer-BioNTech sau din vaccinul produs de Turcia, Turkovac ca doză booster, arată sursa citată.

Turkovac, un vaccin cu virus inactivat pentru COVID-19, dezvoltat de Turcia, este în sfârșit disponibil pentru publicul larg după ce a primit aprobarea pentru utilizarea de urgență. Tot la finalul lunii decembrie, spitalele din marile orașe din Turcia au devenit primele locuri pentru inocularea cu Turkovac, iar în decurs de săptămâni, campania de vaccinare cu vaccinul produs local se va extinde către toate celelalte spitale.

Sursa citată amintește că peste 83% dintre persoanele cu vârsta peste 18 ani din această țară au primit două doze dintr-un vaccin anti-COVID, pe când 91,6% dintre persoane au primit o singură doză de vaccin.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe