Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Turcia: lucrătorii din domeniul sanitar primesc o a treia doză de vaccin anti-COVID

Viața Medicală
L. Budin joi, 1 iulie 2021, ora 16:05

Turcia a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 lucrătorilor din domeniul sanitar şi persoanelor de peste 50 de ani.

Ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat că persoanele care corespund criteriilor se pot programa pentru a primi a treia doză de vaccin, informează agenția Xinhua, preluată de Agerpres.

vaccinare-turcia

Comitetului Ştiinţific Consultativ pentru Coronavirus din Turcia a decis ca persoanele care au fost infectate cu coronavirus să se poată vaccina după 3 luni, în loc de 6. „Acest lucru ar creşte semnificativ nivelul de anticorpi şi protecţia actuală”, a arătat ministrul.

Turcia a lansat programul de vaccinare la nivel naţional în ianuarie, fiind imunizați cu prioritate lucrătorii din domeniul sanitar şi persoanele vârstnice, cu serul dezvoltat de Sinovac Biotech din China. În program a fost inclus recent vaccinul Pfizer-BioNTech.

Potrivit ministrului Sănătăţii, cazurile de infectare cu varianta Delta sunt în creştere în ţară.

Potrivit celor mai recente date, peste 50 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în Turcia, care are o populație de 83 de milioane de locuitori.

Etichete: vaccinare turcia lucratori sanitari a treia doza vaccin

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.