Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Ucraina: vaccinare obligatorie pentru funcționari și cadre didactice

Viața Medicală
L. Budin vineri, 8 octombrie 2021, ora 16:44

Ucraina a decretat vaccinarea obligatorie a funcţionarilor şi a cadrelelor didactice. Categoriile vizate au la dispoziție o lună pentru a se imuniza.

Decizia riscă să provoace proteste în Ucraina, sever lovită de pandemie, unde vaccinarea e însă întâmpinată cu scepticism, relatează agenția AFP, preluată de Agerpres.

ucraina-covid

Decizia e menită să protejeze viaţa şi sănătatea ucrainenilor, prin crearea unui mediu sigur în instituţiile de învăţământ şi în structurile statului, a explicat ministrul ucrainean al sănătăţii, Viktor Liaşko.

Funcţionarii şi profesorii au la dispoziţie o lună pentru a se vaccina anti-COVID-19, cei care refuză urmând a fi suspendaţi din funcţie, fără plată.

Până la sfârşitul lunii septembrie, 70% din profesorii ucraineni primiseră cel puţin prima doză de vaccin, iar 46% schema completă.

Țara cu 40 de milioane de locuitori a înregistrat joi, 7 octombrie, 15.125 noi cazuri de îmbolnăviri COVID-19 şi 314 decese asociate bolii, un record al ultimelor luni.

Majoritatea bolnavilor care necesită spitalizare nu au fost vaccinaţi, a atras atenţia ministrul sănătăţii.

După problemele iniţiale de livrare a vaccinurilor, Ucraina are acum patru vaccinuri anti-COVID-19 disponibile - Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi serul chinezesc Coronavac. Cu toate acestea, mulţi ucraineni încă ezită să se imunizeze.

La ora actuală, doar 19% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin, şi 16% ambele doze.

Etichete: ucraina vaccinare obligatorie cadre didactice functionari publici

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.