Newsflash
Internaționale

UK: Teste rapide de 90 de minute, pentru a detecta gripa și COVID-19

de Florentina Ionescu - aug. 4 2020
UK: Teste rapide de 90 de minute, pentru a detecta gripa și COVID-19

Potrivit presei britanice, noi teste de 90 de minute pot detecta coronavirusul și gripa și vor fi aduse în spitale și în centrele de îngrijire a bătrânilor din UK începând de săptămâna viitoare.

BBC.com scrie că testele care se fac „pe loc” pentru ADN și exsudat vor ajuta medicii să facă diferența între COVID-19 și alte boli sezoniere. Secretarul de stat în Sănătate din Marea Britanie a explicat că acest gen de teste de detectare ar fi „extrem de benefice” pe perioada iernii. În prezent, scriu jurnaliștii, o treime dintre teste necesită o perioadă de peste 24 de ore pentru a fi procesate.

covid-19-gripa

Guvernul britanic a mai declarat că aproape jumătate de milion de noi teste rapide, numite LamPORE, vor fi disponibile începând de săptămâna viitoare în laboratoare și unitățile sanitare de îngrijire a adulților, iar milioane astfel de teste vor fi distribuite mai târziu, în acest an. Însă BBC mai scrie că în prezent nu există date disponibile public despre acuratețea acestor noi teste rapide.

Matt Hancock, secretar de stat pe probleme de Sănătate, a descris aceste inovații ca fiind „un pas uriaș” și a spus că guvernul vrea să ajungă la 500.000 de teste pe zi până la finalul lunii octombrie.

El a mai spus că noile tehnologii, adică aceste noi teste ar putea fi folosite în școli și în comunitate, acolo „unde noi ne dorim să testăm persoanele care nu au simptome, astfel încât să putem afla unde este virusul”.

Matt Hancock a mai declarat că:

„Faptul că aceste teste pot detecta gripa precum și COVID-19 va fi extrem de benefic, pe măsură ce se apropie iarna, astfel încât pacienții pot urma sfaturile corecte pentru a se proteja pe ei înșiși și pe ceilalți”.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe