Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Un alt vaccin anti-COVID din China, aprobat pentru utilizare în situații de urgență

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 17 martie 2021, ora 11:50

China a aprobat un nou vaccin împotriva COVID-19 pentru utilizarea în situații de urgență, scrie presa străină. Este vorba despre un vaccin care a fost dezvoltat de șeful Center for Disease Control din această țară.

Gao Fu, directorul CDC din China, a condus procesul de dezvoltare al unui vaccin pe bază de proteine care a fost aprobat de agenția de reglementare săptămâna trecută pentru utilizare de urgență, au declarat reprezentanții Chinese Academy of Sciences’ Institute of Microbiology, scrie The Associated Press

vaccin covid china

Acesta este al cincilea vaccin împotriva coronavirusului care a fost aprobat în China și al patrulea care primește aprobarea pentru utilizarea în situații de urgență.

Trei dintre cele care au primit aprobarea pentru utilizarea în situații de urgență au fost aprobate, între timp, pentru utilizarea generală. Toate vaccinurile au fost dezvoltate de companii chineze.

Cel mai recent vaccin a fost dezvoltat de Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical Co. Ltd. în colaborare cu Chinese Academy of Sciences.

Echipa de cercetători a terminat studiile clinice de fază 1 și de fază 2 în octombrie și în prezent se desfășoară studiile de fază trei în Uzbekistan, Pakistan și Indonesia.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: vaccin china coronavirus China coronavirus din China vaccin covid vaccin covid-19 CDC utilizare in situatii de urgenta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC