Newsflash
Internaționale

Un medicament experimental a întârziat debutul diabetului de tip 1

de Florentina Ionescu - mar. 5 2021
Un medicament experimental a întârziat debutul diabetului de tip 1

La mai bine de cinci ani după ce au primit un medicament experimental (imunoterapie), jumătate dintre persoanele dintr-un grup cu risc înalt de a dezvolta diabet de tip 1 nu au făcut boala, în comparație cu 22% dintre persoanele care au primit placebo.

Acestea sunt rezultatele unui studiu clinic nou, făcut de cercetătorii de la Yale School of Medicine, scrie medicalxpress.com

diabet imunoterapie medicament experimental

Studiul arată că acele persoane care au dezvoltat diabet au făcut acest lucru, în medie, la aproape cinci ani de la primirea noului medicament, numit teplizumab, în comparație cu perioada de 17 de luni în cazul persoanelor care au primit placebo.

Cercetarea a fost realizată în colaborare cu oamenii de știință de la Universitatea Indiana, iar rezultatele au fost publicate în 3 martie, în jurnalul „Science Translational Medicine”.

„Dacă va fi aprobat pentru utilizare, acesta va fi primul medicament menit să întârzie sau să prevină diabetul de tip 1”, a declarat Kevan Herold, profesor de imunobiologie și de medicină (endocrinologie) la Yale și coautor senior al lucrării de cercetare.

Kevan Herold a mai spus că medicamentul dezvoltat de compania de biotehnologie Provention a fost clasificat cu statusul de inovație de către FDA (Agenția federală pentru hrană și medicamente a Statelor Unite ale Americii) și ar putea fi aprobat pentru utilizare generală până la vară.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe