Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Un nou pericol identificat în India

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 28 mai 2021

Pacienţii cu COVID-19 din India sunt predominant afectaţi de o infecţie fungică rară, fapt ce îngreunează și mai mult povara asupra spitalelor copleșite deja de gestionarea dificilă a infecţiilor cu SARS-CoV-2, în condiţiile deficitului de oxigen, la care se adaugă și accesul limitat la echipamentele medicale esenţiale.

Mucormicoza, cunoscută și sub denumirea de „ciuperca neagră”, afectează în special persoanele imunodeprimate. Specialiștii sunt de părere că unul dintre factorii care ar fi putut contribui la răspândirea rapidă a infecţiei este utilizarea corticosteroizilor în tratamentul formelor severe de COVID-19. Această infecţie fungică crește rata de morbiditate și mortalitate în rândul pacienţilor cu COVID-19, a subliniat secretarul indian de stat, Lav Agarwal, citat de Reuters.

Acesta solicită reprezentanţilor guvernamentali ca infecţia fungică să devină „afecţiune cu declarare obligatorie”, pentru a putea fi identificate și monitorizate atent toate cazurile. Deși încă nu au fost furnizate cifre clare pentru extensia cazurilor de mucormicoză la nivel naţional, în cadrul statului Maharashtra, sever afectat și de infecţia cu SARS-CoV-2, au fost raportate 1.500 de cazuri.

 

https://www.reuters.com/world/india/india-battles-rash-black-fungus-cases-hitting-covid-19-patients-2021-05-20/

Etichete: ciuperca neagra india

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.