Newsflash
Internaționale

Un nou pericol identificat în India

de Dr. Alina SIMACHE - mai 28 2021
Un nou pericol identificat în India

Pacienţii cu COVID-19 din India sunt predominant afectaţi de o infecţie fungică rară, fapt ce îngreunează și mai mult povara asupra spitalelor copleșite deja de gestionarea dificilă a infecţiilor cu SARS-CoV-2, în condiţiile deficitului de oxigen, la care se adaugă și accesul limitat la echipamentele medicale esenţiale.

Mucormicoza, cunoscută și sub denumirea de „ciuperca neagră”, afectează în special persoanele imunodeprimate. Specialiștii sunt de părere că unul dintre factorii care ar fi putut contribui la răspândirea rapidă a infecţiei este utilizarea corticosteroizilor în tratamentul formelor severe de COVID-19. Această infecţie fungică crește rata de morbiditate și mortalitate în rândul pacienţilor cu COVID-19, a subliniat secretarul indian de stat, Lav Agarwal, citat de Reuters.

Acesta solicită reprezentanţilor guvernamentali ca infecţia fungică să devină „afecţiune cu declarare obligatorie”, pentru a putea fi identificate și monitorizate atent toate cazurile. Deși încă nu au fost furnizate cifre clare pentru extensia cazurilor de mucormicoză la nivel naţional, în cadrul statului Maharashtra, sever afectat și de infecţia cu SARS-CoV-2, au fost raportate 1.500 de cazuri.

 


Notă autor:

https://www.reuters.com/world/india/india-battles-rash-black-fungus-cases-hitting-covid-19-patients-2021-05-20/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe