Newsflash
Internaționale

Un nou tratament pentru fibroza pulmonară

de Dr. Diana Andronache - apr. 15 2022
Un nou tratament pentru fibroza pulmonară

Cercetătorii de la Universitatea din Chicago (Illinois), au dezvoltat un nou tratament pentru fibroza pulmonară utilizând nanoparticule acoperite cu manoză.

upper-body-g4f10220a6_1280Deși tratamentul nu este încă pregătit pentru a intra în studii clinice, rezultatele obţinute prin experimentele efectuate pe animale sunt promiţătoare. Oamenii de știinţă au descoperit că macrofagele care provoacă fibroză pulmonară, prin eliberarea unor niveluri crescute de citokine și de colagen, au și niveluri crescute de manoză și de receptori pentru acest carbohidrat.

Nanoparticulele acoperite cu manoză se leagă de acest receptor, după care introduc în macrofagele-ţintă un medicament cu care cercetătorii au încărcat în prealabil nanoparticulele. Acest medicament pătrunde în macrofage și blochează calea TGFB (transforming growth factor beta), blocând astfel producerea de proteine implicate în procesul de cicatrizare.

Citiți și: Cum tratăm infecţiile urinare complicate?


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220405143534.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe