Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Un nou tratament pentru siclemie

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan vineri, 4 martie 2022

Pentru prima dată în 20 de ani, pacienţii cu siclemie primesc un nou tratament pentru boala de care suferă.

siclemieSiclemia presupune o deformare a eritrocitelor, ce duce la blocarea vaselor de sânge și la scăderea aportului de oxigen, acestea determinând ulterior durere intensă și insuficienţă de organe.

Crizele din această afecţiune sunt destul de frecvente, iar durerea ce apare într-o astfel de criză este extrem de severă, necesitând spitalizare. Crizanlizumab, noul medicament testat, este administrat lunar, în perfuzie, și determină o scădere cu 40% a prezentărilor la Urgenţă.

Crizanlizumab este un anticorp monoclonal ce se leagă de o moleculă de pe celulele sanguine, prevenind fixarea și aglutinarea acestora. Zece centre din Europa au iniţiat tratamentul cu acest medicament.

Fiecare flacon de crizanlizumab costă 1.000 de lire, însă britanicii au negociat un discount confidenţial pentru a putea trata peste 5.000 de pacienţi pe o perioadă de trei ani.

Specialiștii britanici consideră că acesta este un tratament revoluţionar, care va reduce spitalizările, va crește calitatea vieţii pacienţilor și va salva multe vieţi.

Citiți și: Actualităţi în managementul endometriozei 

https://www.bbc.com/news/health-60498916

Etichete: siclemie tratament siclemie crizanlizumab tratament revolutionar

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.