Newsflash
Internaționale

Un nou tratament pentru siclemie

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mar. 4 2022
Un nou tratament pentru siclemie

Pentru prima dată în 20 de ani, pacienţii cu siclemie primesc un nou tratament pentru boala de care suferă.

siclemieSiclemia presupune o deformare a eritrocitelor, ce duce la blocarea vaselor de sânge și la scăderea aportului de oxigen, acestea determinând ulterior durere intensă și insuficienţă de organe.

Crizele din această afecţiune sunt destul de frecvente, iar durerea ce apare într-o astfel de criză este extrem de severă, necesitând spitalizare. Crizanlizumab, noul medicament testat, este administrat lunar, în perfuzie, și determină o scădere cu 40% a prezentărilor la Urgenţă.

Crizanlizumab este un anticorp monoclonal ce se leagă de o moleculă de pe celulele sanguine, prevenind fixarea și aglutinarea acestora. Zece centre din Europa au iniţiat tratamentul cu acest medicament.

Fiecare flacon de crizanlizumab costă 1.000 de lire, însă britanicii au negociat un discount confidenţial pentru a putea trata peste 5.000 de pacienţi pe o perioadă de trei ani.

Specialiștii britanici consideră că acesta este un tratament revoluţionar, care va reduce spitalizările, va crește calitatea vieţii pacienţilor și va salva multe vieţi.

Citiți și: Actualităţi în managementul endometriozei 


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/health-60498916

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe